Sinds een aantal jaren ben ik naast cosmetisch pedicure ook medisch pedicure. Hiervoor heb ik meerdere specialisaties gedaan voor het behandelen van diabetes-, reuma- en risicopatiënten (MS, parkinson, CVA, Oncologie). Door deze specialisaties kan ik nagelbeugels (ingroeiende teennagels) plaatsen, ortheses (pijnlijke drukplekken) vervaardigen en nagelreparaties (mycosenagel, traumanagel) uitvoeren.

Ik voldoe aan de branchenormen en wettelijke eisen uit de Code van het Voetverzorgingsbedrijf en weet wanneer ik u moet doorsturen naar een andere professional (huisarts, podotherapeut, dermatoloog en huidtherapeut). Dit doe ik door middel van het systeem Zorgmail. Zorgmail is de landelijke berichtendienst waarmee ik als zorgverlener veilig en efficiënt berichten kan uitwisselen.

Ik sta geregistreerd in het kwaliteitsregister ProCert en ben aangesloten bij de branche organisatie ProVoet en de Geschillencommissie. Voor de diabetische voetzorg ben ik gecontracteerd bij RondOm Podotherapeuten.

Mede door toename van het aantal huidproblemen heb ik de opleiding Dermatologie voor pedicuren, podotherapeuten en podologen gevolgd. Door deze opleiding is mijn kennis en inzicht vergroot van huid- en nagelaandoeningen. Ik geef u relevante informatie en coach u omtrent het verbeteren van de conditie van de handen, voeten en huid. Ik werk samen met Dermatologisch Centrum Utrecht, voormalig Dermatologisch Centrum Amstel en Vechtstreek, gevestigd met een hoofdlocatie in OpBuuuren, Maarssen.

Ik ben gecertificeerd voor het uitvoeren van Schimmeldiagnostiek. Ik ben hierdoor in staat een monster te nemen van de aangedane nagel. Dit monster wordt opgestuurd naar het laboratorium van de afdeling Medische Microbiologie van het UMC St Radboud in Nijmegen. Daar wordt vastgesteld of er een schimmel aanwezig is en zo ja welke. Naar aanleiding van de uitslag van het laboratoriumonderzoek kan een behandelplan worden opgesteld.