Pedicure
Pas als de voeten pijn doen, komen wij tot de ontdekking, hoe belangrijk ze voor ons zijn. Het is daarom geen overbodige luxe om de verzorging van onze voeten uit te besteden aan een professional. Deze kan ze weer in goede conditie brengen en houden.

CHRISTIO pedicure ca. 45 min.
De behandeling voor iedereen die zijn voeten professioneel wil laten verzorgen. Intake gesprek (eerste behandeling), reiniging, knippen/polijsten teennagels, reinigen nagelomgeving, overmatig eelt verwijderen, evt. behandelen ingroeiende nagels, verwijderen likdoorns, behandelen van schimmelnagels, afronding met voetencrème

CHRISTIO pedicure ca. 30 min.
Reiniging, knippen/polijsten teennagels, reinigen nagelomgeving, overmatig eelt verwijderen, verwijderen likdoorns, behandelen van schimmelnagels, afronding met voetencrème

Deelbehandeling ca. 15 min.
Behandeling van ingroeiende nagels/likdoorn/eelt/kloven

CHRISTIO-combi ca. 60 min.
Deze behandeling is een combinatie van een CHRISTIO pedicure met de French of Dutch Pedicure (zie voor beschrijving SPA).

Diabetische voetzorg
De CHRISTIO pedicurebehandeling voor diabetespatiënten wordt uit de basisverzekering vergoed bij een zorgprofiel 2 of hoger. Uit de basisverzekering wordt echter alleen medisch noodzakelijk zorg vergoed en daarmee ziet de pedicurebehandeling er anders uit. U kunt een volledige pedicurebehandeling krijgen, maar daar vraagt CHRISTIO een bijdrage voor de verzorgende delen van de behandeling.

Reuma
Cliënten met reuma kunnen de kosten van de pedicurebehandeling declareren bij hun zorgverzekeraar. Belangrijk om te weten welke soort reuma u heeft en daar een doorverwijzing van de behandelend arts van te hebben. U kunt bij uw zorgverzekeraar navragen of u ook valt onder deze vergoeding. Voor een actueel overzicht van vergoedingen per zorgverzekeraar kunt u terecht op de website van ProCert

CVA (hersenbloeding)
Mocht u een hersenbloeding hebben gehad, dan bestaat er de mogelijkheid tot vergoeding. U dient dit bij uw zorgverzekeraar na te vragen of dit ook voor u geldt.

Oncologische Voetverzorging
Het doel van oncologisch voetzorg is de voeten van kankerpatiënten in een zo optimaal mogelijke conditie te brengen en te houden. Zo wordt de veiligheid en de gezondheid van de kankerpatiënt ondersteund. Voetzorg bij kankerpatiënten worden alleen gedaan met toestemming van de behandelend specialist of verpleegkundige. U dient altijd een verwijsbrief van de behandelaar te overleggen. Deze vorm van voetzorg wordt altijd verleend in afstemming met het behandelteam. De medisch pedicure heeft kennis over producten die voeten en huid bescherming geven, waardoor klachten kunnen worden voorkomen of opgeheven. Een aantal zorgverzekeraars vergoeden oncologische voetverzorging. Niet altijd vanuit de basis of aanvullende verzekering, maar vanuit een extra potje. Hiertoe moet dan een verzoek ingediend worden d.m.v. een verwijsbrief en de factuur van de behandeling.

Schimmeldiagnostiek
Ik werk samen met het laboratorium Medische Microbiologie van UMC Radboud te Nijmegen. Samen kunnen we onderzoeken of er daadwerkelijk sprake is van een schimmel of dat we verder moeten gaan kijken. Ik stuur een biopt van de aangedane nagel of huid naar het laboratorium. Daar wordt vastgesteld of er een schimmel aanwezig is. En ook welke soort een dermatofyt of een non-dermatofyt. De een is namelijk gevaarlijker dan de andere. Het laboratorium maakt hierbij gebruik van PCR diagnostiek en kan hierdoor met veel meer zekerheid vast stellen of er sprake is van een schimmel. In tegenstelling tot een KOH preparaat wat vaak nog bij huisartsen wordt uitgevoerd. Naar aanleiding van de uitslag van het laboratoriumonderzoek kan een behandelplan worden opgesteld.

Nagelreparatie
Wanneer een nagel is ingescheurd, ingroeit, afgebroken of door mycose (schimmel) is aangetast kan deze door middel van een speciale gel gerepareerd worden. U krijgt een ‘nieuwe’ nagel die op natuurlijke wijze verder kan groeien. Bij behandeling van mycose aan de nagels kunt u de behandeling voort blijven zetten.

Nagelbeugel
Met een nagelbeugel kunnen pijnlijke nagelvormen worden verbeterd en begeleid worden door middel van het lichtelijk opheffen van de nagel. Het doel is om de nagels weer terug te brengen tot normale pijnloze groei. Nagelbeugeltechniek kan bijvoorbeeld toegepast worden bij ingroeiende nagels.

Orthese
Een orthese wordt gemaakt om bestaande teenafwijkingen die voor complicaties zorgen te corrigeren of pijnpunten te ontlasten. De behandeling is gericht op het behouden of verbeteren van de beweeglijkheid van de tenen. Om verschillende redenen kan een orthese toegepast worden zoals bij:
• Drukontlasting bij een hamerteen of klauwteen
• Likdoornvorming op de tenen of op de teenkopjes
• Een weke likdoorn tussen de tenen